lørdag den 22. oktober 2011

Koldhævet speltbrød

5 g gær
1 tsk Himmalaya salt
1 tsk rørsukker
2 tsk koldpresset rapsolie
6 dl vand
500 g fuldkorns speltmel
100 g speltflager
50 g speltkerner
Dag 1 :
Opløs gæren i sukker og salt og tilsæt det kolde vand.
Kom mel, kerner og flager i og rør dejen godt sammen.
Dejen SKAL være meget våd.
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet.
Dag 2 :
Tag dejen ud af køleskabet og vend den forsigtigt ud i en bagepapirs beklædt springform, med en diameter på 30 cm.
Lad brødet efter hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Pensl brødet med vand og bag det ved 200 g i 45 minutter.
Fryseegnede.

Energi pr. 100 g

Energi 211 kcal
Protein 6,6 g
Kulhydrat 37,7 g
Fedt 2,4 g
Fiber 6,9 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar