mandag den 17. oktober 2011

Italienske kødboller i tomatsauce


4 personer

Kødboller :

450 g kylling, hakket, 3-6%
75 g løg
75 g gulerod
1 medium æg
1 æggehvide æggehvide
20 g havregryn
10 g hvid hvedemel
6 g basilikum
30 g tomatpure
1 g oregano
salt og peber 
Skræl og riv løg og gulerødder groft.
Hak den friske basillikum.
Bland alle ingredienserne i en skål og lad farsen trække i køleskabet i 30 minutter.
Kom en smule olie på en pande og varm det godt.
Tag farsen ud og sæt den i små klatter på panden.
Steg kødbollerne til de er gyldne og sprøde.
Fryseegnede.

Energi pr. person :

Energi 216 kcal

Protein 27 g

Kulhydrat 10 g

Fedt 7,7 g

Fiber 2 g

Tomatsauce :

4 personer
600 g tomat (gerne meget modne)
4 fed hvidløg eller 2 mini hvidløg
10 g frisk basilikum
140 g koncentreret tomatpure
Vask tomaterne, fjern kernehuset og hak dem i fine tern.
Pil hvidløgene og hak dem meget fint.
Skyl den friske basilikum og skær den i fine strimler.
Kom alle tingene + tomatpure op i en gryde og lad det simre ved middelvarme til den ønskede konsistens er opnået.
Energi pr. person :
Energi 78 kcal
Protein 2,9 g
Kulhydrat 17 g
Fedt 0,7 g
Fiber 3,6 g



På billedet er kødbollerne serveret med fuldkornspasta og tomatsauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar