mandag den 23. januar 2012

Svampegryde

4 personer
200 g champignon
200 g portobello svamp
100 g østershat
150 g rødløg
20 g hvidløg
3 spsk tomatpure, koncentreret
2 spsk citronsaft
2 spsk majsmel
4 spsk vand
6 dl vand
150 g græsk youghurt 2 %
6 spsk hakket persille
frisk kværnet himmalaya salt
frisk kværnet peber

Rens svampene og skær dem i passende stykker. Halver rødløget og skær det i skiver. Pil hvidløget og hak det meget fint.
Kom svampe, rødløg, hvidløg, tomatpuré, citronsaft og grøntsagsbouillon i en gryde og bring det i kog - skru ned for varmen og lad det simre i 15 minutter eller til løget er mørt.
Bland majsmel og vand i en kop, kom blandingen op i gryden og bring det i kog igen under konstant omrøring til saucen bliver tykkere. Skru ned for varmen og lad det simre i yderligere 2-3 minutter, rør i det et par gange.
Lige inden servering tages gryden væk fra varmen og cremefraiche og hakket persille tilsættes, det må ikke koge når det tilsættes da der så er stor sandsynlighed for at saucen vil skille.
Serveres med bulgur, quinoa, grove ris eller andet...
Man kan bruge alle slags svampe, så prøv også med andre.
Ikke fryseegnet.


Energi pr. person :
Energi 121 kcal
Protein 8 g
Kulhydrat 20 g
Fedt 1,4 g
Fiber 1,8 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar